Takagi OM 8 mikroszkóp

Takagi OM 8 szemsebészeti mikroszkóp

Rendelőnk műtőjében, Magyarországon egyedülálló módon, egy speciális szemsebészeti mikroszkóp található. A Takagi OM 8 mikroszkóp hazánkban még a humán műtőkben is különlegességnek számít, állatorvosi rendelőkben pedig sehol máshol nem fordul elő.

Miben lett különleges a műtőnk ezzel az eszközzel?

Egy sebészeti mikroszkóp segítségével olyan műtétek is elvégezhetőek, melyekre másképp nem lenne lehetőség. A kimondottan az állatorvos szemészet igényekhez beállított műtő mikroszkóp hihetetlen rálátást biztosít a szem és a kapcsolódó képletek legapróbb részleteire is.

Könnyű belátni, hogy a szemsebészet területén a műtéteknél tized- vagy század milliméteres képletek és mozdulatok szükségesek. A szemészeti mikroszkóp használatával olyan műtéti módszerek is elvégezhetőek, melyek mikroszkóp nélkül nem.

Mi az előnye a mikroszkóppal végzett műtéti eljárásoknak?

Újabb betegségek is műthetőek
A korábbi technikákkal, mikroszkóp nélkül nem megoldható műtétek is elvégezhetőek. Ezért újabb és újabb betegségekre tudunk műtéti megoldást nyújtani.

Kevesebb fájdalom, gyorsabb gyógyulás
A műtéti területen sokkal minimálisabb beavatkozásra van szükség, hiszen a szemészeti mikroszkóp hatalmas nagyítása alatt precízebben lehet operálni. A kisebb beavatkozás kevesebb fájdalommal és sokkal gyorsabb gyógyulással jár.

Kevésbé terheli az állatot
Mind az új műtéti módszerek, mind pedig a precízebb operálási lehetőség lerövidíti az állat bódításban töltött idejét. A rövidebb altatás, a műtét alatti altatás kevésbé terheli meg az állat szervezetét, és gyorsabb az ébredési periódus.

 

Copyright 2014 Kisállat Szemészet. Minden jog fenntartva. | A honlapot összeállította:
error: Content is protected !!