Szemészeti kezelések

A Klapka Állategészségügyi Központ a legmodernebb szemészeti kezelésekkel várja az arra rászoruló szembeteg kutyákat és macskákat. Ugyan házi kedvenceinknek a látás nem olyan fontos érzékszerve, mint nekünk, embereknek, a látáscsökkenés jelentős életminőség romlást jelent az ő számukra is.  A szembetegségekkel együtt járó tünetek: viszketés, könnyezés, olykor a jelentős fájdalom őket ugyanúgy megviseli, mint minket. Fontos tudni, hogy a szemproblémával küzdő állat mindenképp szenved, ezért a szembeteg állatok minden esetben kezelésre szorulnak.

A Klapka Állategészségügyi Központ  állatorvosi-szemészete időpont-egyeztetéssel  fogad betegeket. Így az esetek nagy részében elkerülhető a hosszú várakozás.

A klinika szemész állatorvosai mind egy egyszerű kötőhártya-gyulladást, mind a szemgolyó belsejében történő műtétek elvégzését is el tudják végezni. Az alap szemészeti ellátáson kívül speciális állatorvosi szemészeti kezelésekre is van lehetőség. Míg a kutya és macska szembetegségek egy része viszonylag könnyen (szemcsepp, szemkenőcs, egyéb gyógyszerek) orvosolhatók, vannak olyan esetek, amikor ezek nem elegendők. Ilyenkor szükséges állat –szemész specialista felkeresése.  Néha a banálisnak tűnő tünetek (pl.: könnyezés, váladékozás) hátterében is állhat komoly szembetegség.

 Vannak olyan macska és kutya szembetegségek, amelyek műtéti kezelést igényelnek. Ilyenkor nemcsak az állat szemészeti ellátásának, hanem egyéb környezeti tényezőknek,  pl. altatási protokoll, műtét utáni sebvédelem, fájdalomcsillapítás stb. is nagy jelentősége van a gyógyulás szempontjából.

Mint minden más területen az állatorvosi szemészetben is vannak vészhelyzetek. Ilyen például egy traumás szemsérülés, egy szembe került idegen test, pl. toklász, de ilyen a hirtelen kialakuló szembelnyomás emelkedés is, az ún. glaukóma. Ezen esetek ellátása nem tűrhet halasztást. A szem látóképessége ilyenkor akár pár órán! is múlhat. A Klapka Állategészségügyi Központ a szemészeti sürgősségi eseteket soron kívül ellátja. A kapcsolat menüpont alatt szereplő telefonszámon tud sürgős esetben is időpontot kérni. Pár hónapon belül elindul majd egy, az év 365 napján elérhető kisállat szemészeti ügyelet, amelynek a Klapka Állategészségügyi Központ is tagja lesz.  Itt szemész specialista állatorvos áll majd 8-20 óráig az Önök rendelkezésére, hogy egyetlen állat se veszítse el a látását, még akkor sem, ha ünnepnap történik a szemével a baj.

A szembetegségek ilyen magas szintű ellátása egy kisállat szemészeti rendelő részéről komoly technikai műszerezettséget igényelnek, a szemész állatorvos részéről pedig maximális szakmai felkészültséget, és a gazdával való kiváló együttműködést. Ez utóbbi azért fontos, mert az állatok szembetegségei gyakran elhúzódó, hosszas terápiát igénylő elváltozások. A kezelés folyamán sokszor kell betartani pontos utasításokat: készítmények pontos adagolását, sorrendjét. Az állattartónak meg kell tudnia figyelni az állat állapotát és meg kell tudni ítélni, hogy javult, romlott-e az adott elváltozás. Sokszor telefonon is egyeztetni kell az adott beteg kapcsán a teendőket.

Ezért a szembeteg állat tulajdonosának pontosan értenie kell, hogy mi zajlik éppen az állat kezelése kapcsán. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy az állattartót mindenről tájékoztassuk. A Klapka Állategészségügyi Központ munkatársai ezért mindig szánnak kellő időt és maximális figyelmet, hogy Ön elmondhassa kérdéseit, megfigyeléseit, esetleg aggályait állatával kapcsolatban. Ezek az információk nagyon fontosak és értékesek!

A kisállat szemészet nagyon gyorsan fejlődő tudományág. Szerencsére a humán szemészet sok vívmánya ma már elérhető az állatok számára is.  A Klapka Állategészségügyi Központban minden feltétel biztosított, hogy az Ön szembeteg állata a legjobb szemészeti ellátásban részesüljön, és mielőbb gyógyultan távozhasson mindannyiunk örömére.

ÁLLATORVOS SZEMÉSZET SZAKELLÁTÁS

Kérdezne? Segítségre van szüksége?
A Klapka Állategészségügyi Központ munkatársai állnak az Ön rendelkezésére.
+3630 263-7762 | info@allatorvos.net
Copyright 2014 Kisállat Szemészet. Minden jog fenntartva.
error: Content is protected !!