Állatorvos szemészet rendelés

A rendelőnk állatorvos szemészet szakrendelését dr. Fenyves Ildikó szemész állatorvos végzi. Mint az általános rendelések esetében, úgy az állatorvos szemészet szakrendeléseknél is kérjük az előzetes időpont egyeztetést. Ennek során az asszisztensek feljegyzik kedvenceik tüneteit, a gazdik által észlelt problémákat, így az állatorvos már a vizsgálat megkezdése előtt tájékozódik kedvence állapotáról. Fontos, ha a megbeszélt időpontban mégsem tudnak megjelenni, mindenképpen értesítsenek bennünket. Más állatorvos által továbbküldött esetek esetében, kérjük, a megkezdett terápiáról, szemcseppekről és egyéb gyógyszeres kezelésekről is tájékoztasson minket, az esetlegesen meglévő dokumentációkat elhozni szíveskedjék.

Miben különbözik az állatorvos szemészet rendelés egy általános rendeléstől?

Egy állatorvos szemészet szakrendelés során a hangsúly az állat látásán és szemén van. Természetesen a szemtünetektől függetlenül vizsgáljuk az állatok általános állapotát is, hiszen előfordul sok esetben, hogy egy szisztémás megbetegedés következményeként jelennek meg szemet érintő tünetek, így az általános fizikális vizsgálat egy beteg esetében sem maradhat el.
Állatorvos szemészet szakrendelés esetén az állatorvos vizsgálja kedvence látását és szemét érintő reflexeit: fenyegetési-, pupilla-, cornea-, szemhéj reflexek megfigyelése. Vizsgálhatjuk a látásfunkció épségét labirintus teszttel vagy különböző akadályok kerültetésével is.
Az állatorvos szemészet területén végzett szakrendelés során speciális eszközöket és teszteket használunk, melyek segítségével lehetővé válik a szem különböző területeinek részletesebb vizsgálata.

Milyen speciális eszközöket, teszteket használunk az állatorvos szemészet szakrendelés során?

Digitális oftalmoszkóppal a szemlencse mögötti területek válnak láthatóvá. Réslámpa segítségével a szem elülső területeit, kötőhártyát, szemhéjakat, elülső szemcsarnokot, az íriszt tudjuk vizsgálni. Állatorvos szemészet szakrendelés során Schirmer könnyteszttel ellenőrizzük a megfelelő könnytermelés mértékét. A korai szárazszem betegség kimutatását Lissamine green tesztcsík segítségével végezzük. Különböző szaruhártya sérüléseket fluoreszcein, a fekélyeket Rose bengal festéssel tehetjük jobban láthatóvá. Gonioszkópiás lencsét használunk glaukóma vizsgálatára, ezen kívül mindig végzünk szemnyomásmérést is. Állatorvos szemészet szakrendelés során a rendelőnkben végzünk ERG- és ultrahangos szemvizsgálatot is.

Mi történik a diagnózis felállítása után egy állatorvos szemészet rendelés esetén?

Miután megszületett a diagnózis, nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a gazdikat érthetően tájékoztassuk a kedvencét érintő betegségről, kialakulásának okáról és a terápiás lehetőségekről. Megmutatjuk az otthoni kezelés módját, elmondjuk, mire kell figyelniük. Minden részletet pontosan dokumentálunk, fotókkal/videókkal rögzítjük kedvence állapotát, így a gyógyulási folyamat jobban nyomon követhető. Ezen dokumentációkat a gazdi beleegyezésével felhasználjuk hallgatók állatorvos szemészet képzésére, illetve állatorvos kollégák továbbképzésére is. Referáló állatorvosainkat egyaránt tájékoztatjuk továbbküldött betegeik diagnózisáról és további kezeléséről.
Fontos számunkra a gördülékeny együttműködés, hiszen csak így érhető el hatékony gyógyulás.

Állatorvos szemészet szakrendelés keretein belül végezzük tenyészállatok szemészeti szűrővizsgálatait is. Vannak fajták, melyek tenyésztéséhez a szűrővizsgálatok kötelezőek, de természetesen elvégezhetjük ezt kedvencállat esetében is. Cél, hogy egészséges utódok szülessenek, ritkítva ezzel a veleszületett szembetegségek előfordulásának gyakoriságát.

Állatorvos-szemészet szakrendelés:

+3630 263-7762 +3623 451-103
KLAPKAALLATKLINIKA @GMAIL.COM
CÍM: 2092 Budakeszi, Klapka u. 2
Útvonaltervezés »
Rendelési idő:
Hétfő: 09:00-19:00
Kedd: 10:00-18:00
Szerda: 10:00-20:00
Csütörtök: 09:00-19:00
Péntek: 10:00-20:00

(Valamelyik állatorvos szabadsága esetén a rendelési idő változhat!)

Copyright 2014 Kisállat Szemészet. Minden jog fenntartva.
error: Content is protected !!