Speciális állatorvosi szemészeti műszerek és műtő

A kutya szembetegség és a macska szembetegség kezelésnek alapvető feltétele a különleges eszközök megléte. Az állatorvosi szemészet ugyanis pont egy olyan szakterület, ahol a hagyományos diagnosztikai és gyógyító lehetőségek csak korlátozottan alkalmasak a magas szintű ellátásra. Rendelőnk állatorvosi vonatkozásban egyedülálló szemsebészeti mikroszkóppal rendelkezik. Ennek az eszköznek a segítségével olyan  állat -szemsebészeti műtétek végezhetőek el, melyek hagyományos műtéti felszereléssel nem. Mivel kis műtéti területen kell dolgozni hajszálvékony fonalakkal, ezért nagyon fontos, hogy az operáló állatorvos megfelelő nagyításban lássa a beteg állat szemét. Az operációs mikroszkóp segítségével korábban nem gyógyítható betegségek műthetőek vagy a hagyományos technikához képest sikeresebb, kevésbé fájdalmas és kevésbé invazív beavatkozás végezhető el. Az újabb technikák alkalmazásával gyorsabb a gyógyulás várható és kevésbé megterhelő az állat számára.

A kutyák és macskák szemműtéte során az operáló állatorvos munkáját egy altató állatorvos és egy asszisztens segíti. Az anesztézia mindig gépi altatásban történik, amely során egy légcsőtubuson keresztül kapják az állatok az altatógázt és az oxigént is. Ezen kívül egy kanülön keresztül intravénásan fájdalomcsillapítót is kapnak a műtét teljes ideje alatt. Az altatóorvos munkáját az állatra kapcsolt  monitorok segítik, amely a műtét ideje alatt az állat szívverését, vérnyomását, testhőmérsékletét, EKG görbéit, légzésszámát és a vér hemoglobinszintjének oxigéntelítettségét méri.

Megfelelő szakmai és technikai felkészültség mellett rendkívül biztonságosan végezhető az idős állatok altatása vagy a cukorbeteg, szívbeteg és gyakran  un. brachycephal (nyomott orrú) kutyák és macskák szemészeti műtétei is.

 

Copyright 2014 Kisállat Szemészet. Minden jog fenntartva.
error: Content is protected !!